Nieuws

Opening nieuw pand VDL Weweler

Op vrijdag 29 november 2013 werd het nieuwe pand van veersystemenfabrikant VDL Weweler aan de Ecofactorij te Apeldoorn officieel geopend. Vanwege de enorme groei die het bedrijf in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de verwachte groei in de toekomst, was uitbreiding noodzakelijk. Het nieuwe pand van VDL Weweler, dat zo’n 22.000 m² beslaat, is tevens voorzien van een compleet nieuwe productielijn.

Na een periode van bijna 50 jaar aan de Kayersdijk in Apeldoorn, heeft VDL Weweler een nieuw onderkomen gevonden aan de Ecofactorij. Op dit bedrijfsterrein gelden hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid. Het nieuwe pand bestaat uit acht hallen van ongeveer 2.500 m². Vier van deze hallen zijn bedoeld voor de productie van de veersystemen en assen. De overige ruimtes worden gebruikt voor assemblage, expeditie en kantoren. De vloeren in de expeditiehallen worden verwarmd door de restwarmte uit het productieproces en een koude-warmte opslag zorgt voor verwarming en koeling in de kantoren.

Nieuwe productielijn
De nieuwe productielijn is door VDL Weweler zelf ontworpen en geautomatiseerd. Hierbij zijn diverse processen, die voorheen vanwege de locatie apart verliepen, samengevoegd in één lijn. Door het warmvormen van de veer (walsen en buigen) direct te koppelen aan het hardingsproces (de veer wordt uitgehard in ovens), kan de warmte uit het vormproces gebruikt worden voor het hardingsproces. Daardoor wordt een energiebesparing van 35% gerealiseerd en de doorlooptijd flink gereduceerd. Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe productielijn is de mogelijkheid om 3D te vormen, waardoor een veersysteem uit minder delen kan bestaan, lichter is en makkelijker modulair is op te bouwen.

VDL Weweler
VDL Weweler ontwikkelt, produceert en verkoopt luchtveersystemen, asliften, paraboolveren en speciale assen voor producenten van trailers, trucks en bussen. In 1924 startte Weweler als groothandel in vervangingsonderdelen voor zware voertuigen. Vanaf 1948 ging het bedrijf zelf bladveren produceren en later ook luchtveringsystemen. Sinds 2001 is VDL Weweler onderdeel van VDL Groep. Inmiddels staat het bedrijf voor de absolute top in kennis en engineering van geavanceerde luchtveersystemen en is de enige verenfabrikant ter wereld met een eigen trailer veersysteem. VDL Weweler heeft 160 medewerkers en kent een marktaandeel van circa 40% in Europa en wereldwijd circa 20%. 

 

Auteur: Marcel van de Maat | Publicatiedatum: 29-11-2013
Naar het nieuwsarchief
Pand VDL Weweler
Pand VDL Weweler

VDL Weweler

Producten

 

Werken bij VDL

    

Copyright © 2013 (VDL Groep)
Kamer van Koophandel Eindhoven 08031176
BTW NL001811381B01

Service

Nieuws

Contact